SYSTEMISCHE WERKEN

Over de stenen die jij laat liggen struikelen je kinderen.

(Surinaams gezegde)

 

Systemisch werken gaat er vanuit dat je een onderdeel bent van een geheel. Thuis, op je werk, op school en bij vrienden, buren en je (groot)familie. Je doet iets, je laat iets, je geeft iets en je krijgt iets....en dat is voor iedereen van betekenis. Over generaties heen leidt dit tot een grootboek, een verhaal met een balans van tegoeden en schulden.

Dit verhaal bestaat zowel uit veerkracht als uit ballast die voortkomt uit de koker waar jouw leven ooit startte, je familie. Het gaat over afkomst en toekomst. Wat heb je van huis uit meegekregen en wat draag je uit, hoe vertaalt zich dat in je leven binnen de relaties met anderen. Welke aspecten verstoren de balans . Wanneer je oneerlijk behandeld wordt, of je zelf unfair gedraagt, wanneer je teveel beschermt  of conflicten op zoekt of juist vermijdt. 

In mijn praktijk richten we ons op dit verhaal met de aandacht op herstel van deze balans van geven en nemen. Door herkenning en te ervaren wat dit met je doet kom je tot oplossingen die verder gaan dan inzicht. Bewustzijn en erkenning stellen je in staat te komen tot acties die nu bij je passen. Zo ruim je op wat je niet meer dient en geeft je de toekomstige generatie meer kansen mee om vrijer in het leven te staan. Geen stenen waar je kinderen later over zullen struikelen.

Nieuwsgierig wat dit jou brengt, neem dan vrijblijvend contact op.